Pizza Bresaola

Pizza Bresaola

De pizza Bresaola is een smaakvolle variant op de traditionele Italiaanse pizza, die de rijke smaken van dun gesneden Halal Bresaola combineert met de zachtheid van mozzarella en de frisheid van rucola. Dit recept is eenvoudig te bereiden en zorgt voor een heerlijke culinaire ervaring, perfect voor een gezellige avond thuis of voor een speciale gelegenheid.

 

Ingrediënten:

  • 1 pizzabodem (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 150 gram Halal Bresaola, in dunne plakjes
  • 200 gram mozzarella, in plakjes of geraspt
  • 2 eetlepels tomatensaus
  • Een handvol verse rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geschaafd
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Optioneel: enkele druppels balsamico crème

 

Bereidingswijze:

  1. Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 220°C. Als je een pizzasteen hebt, plaats deze dan in de oven om voor te verwarmen.

  2. Pizzabodem Bereiden: Rol de pizzabodem uit op een bakpapier. Smeer een dunne laag tomatensaus over de bodem, laat hierbij de randen vrij.

  3. Beleggen: Verdeel de mozzarella gelijkmatig over de saus. Zorg ervoor dat de kaas mooi verdeeld is voor een gelijkmatige smelt.

  4. Bakken: Schuif de pizza (met bakpapier en al) op een bakplaat of direct op de pizzasteen in de oven. Bak de pizza in 10-15 minuten goudbruin en krokant.

  5. Bresaola Toevoegen: Haal de pizza uit de oven en verdeel de plakjes Bresaola gelijkmatig over de hete pizza. De warmte van de pizza zal de Bresaola licht verwarmen en meer smaak vrijgeven.

  6. Afwerken: Voeg een royale hoeveelheid verse rucola toe bovenop de Bresaola. Strooi vervolgens de geschaafde Parmezaanse kaas over de pizza.

  7. Dresseren: Besprenkel de pizza licht met extra vierge olijfolie en breng op smaak met een snufje zout en versgemalen zwarte peper. Voor een extra touch kun je enkele druppels balsamico crème toevoegen.

  8. Serveren: Snijd de pizza in punten en serveer direct voor de beste smaakbeleving.

 

Serveersuggestie:

Deze Pizza Bresaola is perfect als hoofdgerecht, geserveerd met een frisse salade of een selectie antipasti voor een volledige Italiaanse eetervaring.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.