Mediterraanse salade met Bresaola, mozzarella en tomaten

Mediterraanse salade met Bresaola, mozzarella en tomaten

Als je op zoek bent naar een lichte, maar toch voldoening gevende maaltijd die zowel fris als smaakvol is, dan heb je het perfecte recept gevonden. Deze Mediterrane salade met Halal Bresaola, mozzarella en tomaten combineert het beste van eenvoudige ingrediënten om een gerecht te creëren dat niet alleen heerlijk is, maar ook visueel aantrekkelijk. Ideaal voor een zomerse lunch, een bijgerecht bij het diner, of als een gezonde snack op elk moment van de dag.

 

Ingrediënten:

  • 100 gram Halal Bresaola, in stukjes gesneden
  • 150 gram mozzarella, in blokjes
  • 2 rijpe tomaten, in blokjes
  • Verse basilicum
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en zwarte peper

 

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van de ingrediënten: Begin met het snijden van de mozzarella en tomaten in gelijkmatige blokjes. Pluk de verse basilicumblaadjes voor een frisse toevoeging aan de salade.

  2. Salade samenstellen: In een ruime schaal, leg je de plakjes Bresaola verspreid als basis. Hieroverheen verdeel je de blokjes mozzarella en tomaat. 

  3. Dresseren: Druppel de extra vierge olijfolie gelijkmatig over de salade. De olie voegt niet alleen smaak toe, maar helpt ook om alle ingrediënten mooi te laten glanzen.

  4. Kruiden: Breng de salade op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Deze basiskruiden zijn essentieel om de natuurlijke smaken van de ingrediënten naar boven te halen.

  5. Garnering: Als finishing touch, strooi je de verse basilicumblaadjes over de salade. Basilicum voegt een heerlijke geur en een frisse smaak toe die perfect past bij de andere ingrediënten.

  6. Serveren: Serveer de salade onmiddellijk na het bereiden om te genieten van de verse smaken en de knapperige textuur van de ingrediënten.

Serveersuggestie:

Deze Mediterrane salade is op zichzelf al een heerlijke maaltijd, maar je kunt hem ook combineren met vers gebakken brood of een lichte pasta voor een meer vullende maaltijd.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.