Halal chorizo en kikkererwten stoofpot

Halal chorizo en kikkererwten stoofpot

Ingrediënten:

  • 200 gram Halal chorizo, in plakjes
  • 400 gram kikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Verse peterselie, voor garnering

 

Bereidingswijze:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de chorizo toe en bak deze tot hij licht krokant is. Haal uit de pan en zet opzij.
  2. In dezelfde pan, fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de gerookte paprikapoeder toe en bak kort mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten, laurierblad, gebakken chorizo, zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat ongeveer 20 minuten sudderen.
  4. Serveer warm met brood en gegarneerd met verse peterselie.
Terug naar blog

1 reactie

Vandaag hebben verschillende producten geproefd, zoals Besaola en wagyu en de pikante salami. Het was heerlijk!

ennes en nadia

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.